Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Maja. 2022. Bosna i Hercegovina
UN će sa svojim agencijama nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija dobio je obećanje od predsjednika Generalne skupštine UN Abdula Šahida da će UN sa svojim agencijama i dalje biti na strani BiH i pružati joj podršku u svim oblastima.

Tegeltija je upoznao Šahida sa odnosima unutar BiH i nastojanjima da se unaprijedi politički život, ali i o problemima od načina kako se može predstaviti u UN do izbornog procesa.

“Pokušao sam da istaknem da BiH smatra da nije dovoljno zastupljena sa eksperatima koji rade u UN, jer smatramo da BiH ima dovoljno obrazovanih kadrova koji bi mogli raditi u agencijama UN u NJujorku ili bilo gdje u svijetu”, rekao je Tegeltija Srni poslije jučerašnjeg susreta sa Šahidom u NJujorku.

On je naveo da su razgovori bili u fokusu plenuma koji se održava u vezi sa migracijama, bilo je riječi o Deklaraciji progresa za koju se nadaju da će doprinijeti boljem i uređenijem sistemu migracija u svijetu.

Tegeltija je naveo da je podsjetio na strahove i poteškoće sa kojima se BiH susreće kada su u pitanju migracije.

Tokom susreta razgovarano je i o odnosima UN i njenih agencija sa BiH budući da UN imaju jednu od najvećih misija u BiH i angažovani su u različitim oblicima.

“Moramo da konstatujemo da postoji značajan oblik saradnje sa svim tim agencijama, od tzv. `Agende 2030`, pa do pokušaja da se zajednički izradi strategija socio-ekonomskog razvoja BiH. Imamo veliku podršku mnogih agencija UN u BiH i na tome ćemo insistirati”, rekao je Tegeltija.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision