Saturday, 2. March 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Istekao Rok za podnošenje kandidatskih lista za ovogodišnje izbore…..Ko su kandidati za Opšte izbore u BiH?

Rok za podnošenje kandidatskih lista za ovogodišnje izbore Centralnoj izbornoj komisiji istekao je jučer u 16 sati. CIK BiH će do 18. avgusta objaviti kandidatske liste i u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja. Iako je imena mnogo, a želja jedna, ona za foteljom u Državnom predsjedništvu je, čini se, najveća. Nema član Predsjedništva, istina, mnogo ovlasti, ali ta titula predstavlja ličnu satisfakciju. Da budemo iskreni, za sve. Za aktuelnu vlast to je potvrda, a za opoziciju pobjeda.

SDA predala liste kandidata. Na listama poprilično poznata imena. Najinteresantnije, ono za člana Predsjedništva BiH. U utrku će ponovo Bakir Izetbegović. Ističu, sve stranke imaju pravo kandidirati iz vlastitih redova predstavnike bilo kojeg konstitutivnog naroda.Iznenađenje, za bošnjačkog člana Predsjedništva Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SZBiH) je ponudila svog kandidata- i to Nermina Šehovića, federalnog inspektora. Za utrku spreman i Denis Bećirović, koji je dobio podršku ne samo SDP-a nego i više opozicionih stranaka, između ostalih NIP-a, Naše stranke, Nes-a i SBB-a.

Zanimljiva će biti utrka i za  člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Ovaj put iznenađenje HDZ-a BiH je Borjana Krišto. Ona će ovaj put na megdan Željku Komšiću.U DF-u sigurni u izborni rezultat i pobjedu njihovog kandidata Željka Komšića.

Za   člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, u utrci još jedna dama – Željka Cvijanović.U toj borbi neće biti usamljena. U utrci je i predsjednik SDS-a Mirko Šarović, te predsjednik DNS-a Nenad Nešić. PDP ide u borbu za predsjednika Republike Srpske, a na megdan će Dodiku ovaj put Jelena Trivić.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision