Saturday, 23. October 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2014. USK, Vijesti
ZZO USK: Kadrovska problematika po glavi osiguranika

Iako je kraj godine, gradjani  još uvijek ne mogu uplatiti premiju  za zdravstveno osiguranje  za 2015. godinu.Trideset prvi  oktobar bio je krajnji rok do kada se trebala usvojiti odluka o premiji za narednu godinu. Kadrovska problematika u Zavodu, koji predlaže Vladi  USK donošenje premije, uzrok je  da će se već  u januaru gradjani suočiti  sa dodatnim troškom za zdravstveno osiguranje  u vidu participacija.

Premija ili participacija, koje od ovo dvoje će  se od Nove godine  primjenjivati   u zdravstvenim ustanovama kantona? Sve je izvjesnije da  će  od prvog januara  svaki odlazak ljekaru biti  dodatno naplaćen. Direktorica Zavoda za zdravstveno osiguranje pojašnjava –  odluka o premiji za 2015. godinu spremna je, ali  nema  odobrenje Nadzornog odbora .

Prijedlog visine premije, koja se predlaže  u iznosu ovogodišnje,trebao  je biti  usvojen još prije novembra. U medjuvremenu uslijedile su kadrovske promjene u Zavodu te problemi oko imenovanja Nadzornog odbora. Tako bi se zdravstveni osiguranici već u januaru  mogli suočiti sa situacijom da jedan  pregled sa osnovnim nalazima košta više od  cijene premije.

Politika se potrudila da  i u ovom slučaju zagorča ionako teško ekonomsko stanje gradjana. Kao  da nije dovoljno  što nam je trećina stanovnika neosigurana, a zdravstvene ustanove u teškim financijskim prilikama poput  Kantonalne bolnice, pa sada  treba vratiti plaćanje  participacije za koju znamo da je  daleko skuplja od premije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision