Saturday, 2. March 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Marta. 2023. Sport
Zmajevi nisu među favoritima za direktan plasman na Evropsko prvenstvo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u namjeri da se prvi put plasira na smotru najboljih ekipa Starog kontinenta.

Prvi protivnik je Island, a u našoj grupi se još nalaze Portugal, Slovačka, Lihtenštajn i Luksemburg.

Sudeći prema prvim predviđanjima, Zmajevi bi mogli imati ozbiljnih problema da završe na prva dva mjesta koja direktno vode u Njemačku.

Naime, specijalizirani portal koji se bavi statistikom i predikcijama “We global football” smatra da je Bosna i Hercegovina tek treći favorit grupe s 33,20 posto šansi za direktan plasman na Euro.

Portugalu se daju šanse od velikih 99,84 posto za direktan plasman na Euro iz naše grupe, što je ujedno najveći procent od svih reprezentacija koje učestvuju u kvalifikacijama.

Više šansi od Zmajeva daje se Slovačkoj. Našim glavnim rivalima daje se čak 48,48 posto šansi za plasman, a zanimljivo da je to najmanji procent kojem ovaj sajt daje za ekipe iz svih grupa koje bi trebale ostvariti direktan plasman na Euro.

Islandu se daju šanse od 11,52 posto, Luksemburgu 6,96, dok je Lihtenštajn bez aposlutno ikakvih šansi za plasman na Euro.

Ovaj specijalizirani sajt najčešće je znao pogoditi sa svojim statističkim predviđanjima, pogotovo kada je u pitanju Svjetsko prvenstvo, a nadamo se da će ih selektor Faruk Hadžibegić sa svojim izabranicima demantovati.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision