Četvrtak, 19. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Septembra. 2019. Zanimljivosti
Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o karcinomu kod djece
Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” 01. septembra u Sarajevu krenulo je sa kampanjom Zlatni septembar mjesec podizanja svijesti o dječijem raku pod sloganima “Život poslije raka” i “Borba se nastavlja”.

Mnogi gradovi dočekali su Zlatni septembar i spremno ga obilježili na najljepši način. Sarajevo i Mostar su se već prve noći mjeseca septembra priključili podizanju svijesti o dječijem raku osvjetljenjem Vijećnice i Starog Mosta u zlatnu boju i projekcijom zlatne vrpce.

U četvrtak 19. septembra u Hadžićima bit će pružena podrška ovoj kampanji u parku Meram – Konya od 12.00 do 17.00 sati te u multimedijalnoj sali Općine Hadžići od 18.00 sati bit će upriličena projekcija i premijera filma “Velika bijela kuća”.

Borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi. Upravo tokom ovog mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Cilj Zlatnog septembra i jeste da se podigne svijest o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja. Činjenica da troje od četvero djece pobijedi u borbi protiv raka, dovoljno govori sama za sebe. Za četvrtu porodicu dogodi se nezamislivo, poručili su iz Udruženja “Srce za djecu”.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision