Utorak, 10. Juna 2014.
Unsko-sanski kanton 15° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Juna. 2014. Region, Vijesti
Zlatko Komadina: SDP nije stranka za ambiciozne i frustrirane

Split – SDP je na sjednici Glavnog odbora pokazao da je jedina stranka spremna na kritički dijalog, istaknuo je potpredsjednik SDP-a i predsjednik Županijske organizacije te stranke za Primorsko-goransku županiju Zlatko Komadina na konferenciji za novinare.
Rasprava je zakašnjela, ali ipak je dobrodošla. Još uvijek nemamo dijalog, ali imamo početak dijaloga. Moramo smoći snage za novi pčetak. Zalažem se za bolji SDP. SDP tolerancije, a ne eliminacije, rekao je Komadina. SDP nije stranka za ambiciozne i frustrirane, to je stranka za socijaldemokrate, a ne liberalne tehnokrate. To je stranka za ljude koji rade za narod a ne kapital, izjavio je potpredsjednik SDP-a. Na pitanje tko su ti liberalni tehnokrati, bio je konkretan da je to dobar dio članova Vlade. Zoranu Milanoviću je poručio da su Rajko Ostojić, Mirando Mrsić, Davor Bernardić i on, kao dio 47 ljudi koji su glasovali protiv isključivanja Linića, legalisti, a ne pučisti. Pravo je predsjednika Vlade da bira svoje suradnike, ali bi moguće isključenje Rajka Ostojića ili drugih iz Vlade u rekonstrukciji mirisalo na revanšizam, a pogotovo bi tako djelovale moguće sankcije prema riječkom i zagrebačkom SDP-u, istaknuo je. Ustvrdio je da neće inicirati da pet županijskih organizacija sruši Zorana Milanovića.
Konferenciju za novinare je sazvao kako bi objasnio kako vidi sjednicu Glavnog odbora SDP-a od subote. Govoreći o zaključcima Glavnog odbora, Komadina je istaknuo da su rezultati izbora za Europski parlament upozorenje stranci da mijenja politiku te da se potiče i traži od svih dužnosnika stranke da provode politiku i reforme koji će donijeti boljitak.
Podsjetio je da je na početku prva i jedina točka dnevnoga reda bila analiza rezultata izbora i stanja stranke, te da je naknadno dodana točka o isključenju Slavka Linića iz članstva SDP, na temelju odluke stranačkoga Predsjedništva. Rekao je da ga je najviše pogodila grobna tišina nakon objave rezultata o glasovanju o isključenju Linića te činjenica da nitko nije bio suzdržan. Ako netko misli da je to pobjeda, to je Pirova pobjeda, ustvrdio je, rekavši da je tajno glasovanje bilo potrebno kako se ne bi stvarali problemi na osobnoj razini.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision