Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
Zenički rudari još uvijek čekaju plaće i topli obrok za januar

Rudari Raspotočja ni danas nisu sišli u jame što je izraz nezadovoljstva što još uvijek nisu primili platu za radne mjesece u 2024. godini.

Rudari “Raspotočja”, odnosno, Rudnika mrkog uglja Zenica, još uvijek nisu nastavili proizvodnju te su nastavili radnički neposluh s obustavom proizvodnje sve dok im se ne isplate plate i drugi dodaci koje su zaradili u 2024. godini.

Nedžad Duraković, predjsednik Sindikata pogona “Raspotočje” kazao je da nisu dobili nijednu plaću u 2024. godini te da se nastavljaju problemi iz prošle godine.

“Radnici ne mogu da rade bez plaće i drugih doprinosa. Ovisimo o tom novcu. Svi smo pokazali dobru volju, plate su trebale biti isplaćene do 25. u mjesecu, ljudi su se odazvali da rade do 5. marta, ali ni do tad nije bilo isplata”, kazao je Duraković.

Još uvijek nema zvanične informacije kada bi mogli dobiti svoje plate i tople obroke, a glavni sindikat rješava ovaj problem te bi se uskoro trebali uključiti i čelnici Vlade FBiH i ministarstva energetike i rudarstva.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision