Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Jula. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Željeznice FBiH najavile gegeneralni štrajk za 14. juli

Tri sindikata Željeznica Federacije BiH najavila su za 14. juli generalni štrajk u Željeznicama u svim poslovnim oblastima.

Štrajk su najavili Samostalni sindikat izvršnog osoblja u oblasti infrastrukture Željeznica FBiH, Samostalni sindikat željezničkih radnika u BiH i Nezavisni sindikat željezničara u FBiH zbog kršenja odredaba kolektivnog ugovora Željezničara FBiH, te Zakona o radu.

Zahtjevi sindikata bili su uplata kreditnih i ostalih obustava od dijela isplaćenih plata za mart i april, isplata toplih obroka i materijalnih troškova za mart, april i maj, te isplata plate za maj, najkasnije do 30. juna.

Sindikati traže i striktno poštivanje Pravilnika o zaštitnoj i službenoj odjeći i obući, saopšteno je iz Samostalnog sindikata izvršnog osoblja u oblasti infrastrukture Željeznica.

Štrajk je najavljen vršiocu dužnosti generalnog direktora Željeznica FBiH Nijazu Puziću, predsjedniku Nadzornog odbora ŽFBiH Јadranku Stojkiću, ministru saobraćaja i komunikacija Enveru Bijediću i premijeru FBiH Nerminu Nikšiću.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision