Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Novembra. 2023. Svijet
Zelenski odbacio sugestiju vrhovnog komandanta ukrajinske vojske da je rat sa Rusijom zapao u ćorsoka

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov izrazio je saučešće i naredio “punu istragu” nakon što su ruski projektili navodno ubili oko 20 vojnika koji su prisustvovali ceremoniji dodjele nagrada na prvoj liniji ratišta na jugu zemlje.

“Bit će rasvijetljene sve okolnosti događaja. Nalažem glavnom inspektoratu Ministarstva odbrane da provede punu istragu o činjenicama ove tragedije”, napisao je Umerov na Facebooku

Ukrajinski zvaničnici su naveli da su vojnici brigade došli iz Zakarpatske regije u zapadnoj Ukrajini, ne navodeći detalje incidenta.

Zelenski odbacio sugestiju vrhovnog komandanta ukrajinske vojske da je rat sa Rusijom zapao u ćorsoka

Volodimir Zelenski je odbacio sugestiju vrhovnog komandanta ukrajinske vojske da je rat sa Rusijom zapao u ćorsokak, a visoki portparol njegove administracije je prekorio dotičnog generala i optužio ga da “olakšava posao agresoru”.

General Valerij Zalužnji je ponudio svoju grubu procenu situacije u intervjuu objavljenom prošle nedelje.

Zalužnji je rekao da je rat ušao u fazu iscrpljujućih borbi u kojoj nijedna strana neće mnogo napredovati ako ne dođe do tehnološkog prodora. Takođe je nagovestio da Rusija polako preuzima prednost zahvaljujući svom superiornom broju.

Zelenski traži nastavak podrške SAD

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je SAD da obezbijede više sredstava za pomoć ukrajinskim snagama kako bi one imale dovoljno snage da se suprotstave Rusiji.

Zelenski je rekao da bi američki vojnici na kraju mogli biti uvučeni u veći evropski sukob sa Rusijom ako Vašington ne pojača podršku.

“Ako nas Rusija sve pobije, oni će napasti zemlje NATO-a, a vi ćete poslati svoje sinove i kćeri u borbu“, rekao je Zelenski. 

Republikanci u SAD postali su skeptični u pogledu daljeg finansiranja ukrajinskih ratnih napora.

Tramp, koji se ponovo kandidovao za predsednika 2024. godine, kritikovao je podršku SAD Ukrajini i tvrdio je da može da reši rat za 24 sata.

Zelenski je pozvao bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa da doleti kako bi se uvjerio u razmjere sukoba.

“Ako Tramp može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta da mu objasnim da on ne može da upravlja ovim ratom”, rekao je Zelenski.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision