Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Novembra. 2022. USK
Zdravstveni radnici USK u očekvanju Kolektivnih ugovora ali i većih primanja

Sa narednom godinom, zdravstveni radnici bi trebali dobiti nove Kolektivne ugovore. Njime će se definisati i veća primanja zaposlenih. Koliko, još nije poznato. U toku su, naime, dogovori predstavnika Sindikata, Ministarstva i ZZO-a  oko povećanja satnice i koeficijenta. Sindikati su dostavili svoj prijedlog, u Ministarstvu sada čekaju na očitovanje ZZO-a što bi se trebalo desiti u narednih 10 dana…

Sindikati traže veće plaće i to kroz povećanja cijene satnice i koeficijenata. Osim toga, ljekari insistiraju na regulisanju i  drugih stavki koji bi doprinijeli poboljšanju njihovog statusa ali i ostanka mladih kadrova u  Kantonu. Prema riječima Amira Rekića predsjednika Sindikata ljekara USK-a, oni zahtijevaju povećanja u pogledu cijene sata i općenito rada, ali i ugovor koji će osigurati ostanak ljekara i njihovo stimuliranje da ostanu u ovom sistemu zdravstva.

Teško da će prijedlozi Sindikata biti u cijelosti prihvaćeni, ali nema sumnje da će uslijediti povećanje plaća, ističe ministar Muris Halkić. U proteklih mjesec dana intenzivirani su, kaže, razgovori svih strana oko novih Kolektivnih ugovora. Prostora za povećanje će biti, jer je u ovoj godini dobar priliv prihoda u budžet ZZO-a. Sada se čeka na Zavod da sačini financijski presjek tekućih i očekivanih prihoda za narednu godinu, dodaje ministar.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision