Saturday, 2. December 2023.
Unsko-sanski kanton 13° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Septembra. 2017. Zanimljivosti
Zbog nedostatka novca BiH se ni naredne godine neće takmičiti na Eurosongu
“Više od dvije godine upozoravamo na izuzetno tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazimo i nemogućnost normalnog rada i funkcioniranja. U ovoj godini došli smo u situaciju da ne možemo obavljati svoje funkcije, a neke programe smo u potpunosti skinuli s programske šeme. Neke programe ne možemo ni nabaviti jer nismo u mogućnosti isplatiti dugove Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU) za usluge i prava koje smo od njih uzeli”, rekla je šefica delegacije bh. Eurusonga Lejla A. Babović.

Zbog sankcija EBU-a BiH ne može učestvovati na Eurosongu, kupovati sportske programe ni koristiti usluge Evropske radiodifuzne unije koje su BHRT-u, ističe Babović, od životne važnosti.

“Ukoliko ovaj sistem naplate uskoro ne zaživi puno stvari koje su građani navikli gledati na javnom servisu neće biti, jer sredstava nema. Sve na svjetskom tržištu poskupljuje, a kod nas je RTV taksa na nivou 1999. godine”, rekla je.

Za odlazak minimalnog broja učesnika na Eurosong potrebno je 500.000 KM, a to je u ovom trenutku BHRT-u nezamislivo.

“Prije dvije godine, kada su nas na Eurosongu predstavljali Dalal, Deen, Ana Rucner i Jala, imali smo velike muke pri nabavci sredstava putem sponzora i kompenzacija, iako smo tada išli bez ikakvog promotivnog materijala i promocije pjesme. A ne promovirati ništa i samo se pojaviti na sceni tri minute je potpuno suludo”, rekla je Babović.

Na Eurosongu 2018. godine koji će biti održan 8., 10. i 12. maja, u Lisabonu se, osim Bosne i Hercegovine, neće takmičiti ni Andora, Luksemburg, Slovačka, Turska i Monako.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision