Saturday, 23. October 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Decembra. 2014. USK, Vijest dana, Vijesti
Hoće li danas biti okončano konstituiranje Skupštine Unsko – sanskog kantona?

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK), na kojem bi trebalo da budu imenovani delegati u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), zakazan je za danas.

Da li će predviđeni posao biti obavljen zavisi ovisi od formiranja parlamentarne većine vladajuće koalicije, koja bi nakon toga izabrala rukovodstvo ovog zakonodavnog tijela, a koje će onda moći pristupiti i formiranju izvršne vlasti.

Parlamentarne stranke su proteklih dana vodile razgovore o formiranju većine. Da li će to biti dogovreno nezahvalno je prognozirati, ali ako do dogovora i ne dođe, na nastavku konstituirajuće sjednice bit će imenovani samo delegati za Dom naroda Federalnog parlamenta. Vladajuću koaliciju, kako nezvanično doznaje Agencija Fena, činit će Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF). Sporan je treći partner potreban za natpolovičnu većinu. Spekuliše se da bi to mogla biti Laburistička stranka (LS) ili Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA).

Danas će biti održana i vanredna sjednica Skupštine USK-a, na kojoj bi se trebalo riješiti pitanje nemogućnosti isplate plaća dijelu budžetskih korisnika, zbog hapšenja premijera USK-a Hamdije Lipovače. Skupština će najvjerovatnije ovlastiti ministricu finansija Azeminu Helić da potpiše nalog za isplatu plaća. Nakon toga budžetski korisnici će već sutra dobili plaću za oktobar.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision