Sunday, 26. June 2022.
Unsko-sanski kanton 29° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Oktobra. 2014. USK, Vijesti
Završena 44. likovna kolonija “Krušnica”

U organizaciji Udruženja likovnih umjetnika „Krušnica“ u Bosanskoj Krupi je održana 44. istoimena likovna kolonija. U svom programu rada kolonija ima dva osnovna zadatka – stvaranje zbirke umjetničkih djela za bosanskorupsku galeriju, te obrazovanje mledih talenata za likovno stvaralački rad. Centar za kulturu, organizator Likovne kolonije „Krušnica“ na kraju je – prezadovoljan.

Više od četiri decenije historije bosanskokrupskog druženja akademskih slikara iz zemlje i inozemstva, usljed niza okolnosti, prvenstveno financijskih problema, ove se godine, umjesto u junu, desio u oktobru.

Za ovaj dugi niz godina, koliko djeluje kolonija „Krušnica“, umjetnička djela njenih učesnika, zajedno sa stalnom postavkom 113 grafika Boška Kanovića, koja je nacionalni spomenik BiH, čine iznimno vrijedan fundus bosanskokrupske galerije sa više od 1000 umjetničkih djela.

Likovna kolonija “Krušnica” uspješno je privedena i kraju, kontinuitet akademske kolonije slikara sa ovih prostora i inostrastva i ove godine ostavio je fanstastične rezultate, lijepe uspomene, nova drugarstva, dobru organizaciju kvalitetne ljude – mjetnike kakvi samo oni mogu biti.

Centar za kulturu, organizator Likovne kolonije „Krušnica“ na kraju je – prezadovoljan.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision