Tuesday, 26. September 2023.
Unsko-sanski kanton 20° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
Zatvaranje graničnog prelaza izazvalo negodovanje u cijelom USK

Preko stalnog graničnog prelaza Bogovolja – Hadžin Potok od srijede više nije dozvoljen međunarodni saobraćaj putnika. Odluka je izazvala oštre reakcije u Unsko-sanskom kantonu, čiji je premijer Mustafa Ružnić pisao Savjetu ministara Bosne i Hercegovine. Premijer smatra da za ovu odluku nema jasnih kriterija i da može imati negativne efekte.

Od jučer je granični prijelaz Bogovolja – Hadžin Potok moguće preći samo uz posebnu propusnicu koju imaju lokalni stanovnici uz granicu. Stvorit će to nesagledive posljedice. Smatra to i cazinski gradonačelnik Nermin Ogrešević podsjećajući kako je Unsko-sanski kanton, kanton s najbrojnijom dijasporom i da je upravo tim prijelazom gravitirao veliki broj putnika u ljetnim danima.

Promjenu odluke traži i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić tvrdeći kako za nju nema jasnih kriterija I da je – politička.

A na graničnom prijelazu Maljevac velike gužve. Oni koji tu prolaze često, kažu – ništa novo. Ponekad se zna desiti i da čekaju do četiri sata, a sada kada se zatvorio još jedan prijelaz, vjeruju da će biti i gore. Lokalne vlasti traže da ovaj kanton dobije, ne jedan, već još tri granična prijelaza. U suprotnom će duge kolone i višesatna čekanja biti uobičajena pojava kao i do sada.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision