Saturday, 26. November 2022.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Jula. 2017. USK
Zasjedala Vlada USK
Zbog nedovoljnog broja prijavljenih klandidata, na jučeršnjoj  sjednici Vlade USK usvojen je zaključak o poništavanju te ponovnom raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje članova UO ZZO kao i nekoliko zdrvastvenih ustanova na području Kantona. Uz ovo, na prijedlog Ministarstva zdravstva usvojena je odluka o plaćanju zakupnine za nekoliko područnih ambulanti DZ Bihać.

Iz planiranih sredstava za domove zdravlja Kantonalno ministarstvo zdravstva izdvojiće 8.000 maraka za plaćanje duga zakupnine za nekoliko ambulantikoje su dosad plaćane iz budžeta Grada Bihaća iako to i nije njihova zakonska obaveza.

Medjunarodnu konferenciju “RIM 2017” koju organizira Tehnički fakultet jedanaesti put zaredom i ove godine podržaće Vlada USK kao glavni pokrovitelj, što je i usvojeno na d sjednici.

Iako je bilo planirano da Vlada razmatra i prijedlog odluka o dodjeli kocncesije za istraživanje i eksploataciju dolomita za tri privredna društva u Bihaću i Velikoj Kladuši, ta odluka je povučena s jučeršanje sjednice zbog određenih nedostataka i bolje pripreme za naredno zasjedanje

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision