Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Zamjenik pomoćnika američkog ministra odbrane u posjeti BiH

Zamjenik pomoćnika američkog ministra odbrane Laura Kuper danas dolazi u dvodnevnu posjetu BiH, gdje će sa zvaničnicima razgovarati o unapređenju odbambene saradnje i podršci Oružanim snagama BiH.

Kuperova će sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Sifetom Podžićem voditi bilateralne odbrambene konsultacije, koje su posljednji put održane 2016. godine u Vašingtonu, najavljeno je iz Ambasade SAD u Sarajevu.

U saopštenju je navedeno da su konsultacije, između ostalog, dragocjena prilika za razgovor o jačanju odbrambene saradnje i pružanju podrške Oružanim snagama BiH.

Kuperova bi trebalo da se sastane i sa rukovodstvom Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, komandantom NATO Štaba u Sarajevu generalom Pamelom Mekgaha i komandantom EUFOR-a u BiH generalom Antonom Veselijem.

Iz američke Ambasade su naveli da će se stručnjaci iz oblasti odbrane američke Odbrambene obavještajne agencije, Agencije za odbrambenu i bezbjednosnu sigurnosnu saradnju, Instituta za upravljanje bezbjednošću, Evropske komande Oružanih snaga SAD, Komande specijalnih operacija u Evropi, Vojske SAD u Evropi i Africi, te Nacionalne garde Merilenda takođe sastati sa važnim liderima u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision