Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Februara. 2023. Bosna i Hercegovina
Za danas najavljeni razgovori o izboru rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine

U okviru procesa uspostave izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine za danas su u Sarajevu najavljena dva sastanka u vezi izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Jedan od tri člana rukovodstva Federacije BiH Refik Lendo je u pismu svojim kolegama Lidiji Bradari i Igoru Stojanoviću uputio prijedlog za održavanjem zajedničkog sastanka u 10 sati.

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se usaglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH na radni sastanak u 11 sati kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Članovi rukovodstva Federacije BiH Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović dosad se nisu ni jednom sastali, pa tako još nije odlučeno ko je predsjednik, a ko su potpredsjednici Federacije BiH.

Izborni zakon Bosne i Hercegovine propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obnašati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision