Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Decembra. 2014. Region, Vijesti
Vučić: Stabilnost regiona važna i za Srbiju i za BiH

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sastali su se u Beogradu sa predsjedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem.

U razgovoru sa Ivanićem predsednik Nikolić je izjavio da će Srbija učiniti sve da građani BiH žive bolje.

Predsjednik Srbije je istakao da će u isto vrijeme nastaviti da ostvaruje specijalne veze s Republikom Srpskom, predviđene Dejtonskim sporazumom.

Nikolić se danas sastao s Ivanićem u Beogradu, a kako prenosi pres služba predsednika, razgovarali su o budućim odnosima Srbije i BiH, očuvanju Republike Srpske i o Srbiji kao faktoru mira i stabilnosti u regionu.

Nikolić je naglasio potrebu za tim da cio region, zajedno s EU uloži dodatni napor da BiH ne bude izolovani dio Balkana, okrenut unutrašnjim sukobima, već da iskoristi povoljnost da u toj zemlji žive pripadnici tri naroda i privuče investitore iz cijelog sveta.

Ivanić je rekao da u BiH ima mnogo stvari s kojima tri naroda nisu saglasna i da je potrebno mnogo vremena da se to promijeni.

„Nadam se da će u naredne četiri godine biti napravljen značajan korak u pravcu saradnje i kompromisa“ ,naglasio je Ivanić.

Ivanić je naveo da će se kao srpski član Predsjedništva BiH boriti za ravnopravnost srpskog naroda na prostoru cijele BiH, a da nikada neće ugroziti ravnopravnost bošnjačkog i hrvatskog naroda, niti građana koji su pripadnici manjina ili onih kojima nacionalna pripadnost nije bitna, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem da je očuvanje stabilnosti u cijelom regionu od suštinskog značaja i za Srbiju i za BiH.

Vučić je, takođe, podržao proces evropskih integracija BiH i poštovanje prava sva tri naroda – srpskog, bošnjačkog i hrvatskog.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision