Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2022. Region
Vučić saopštio da Zapad predlaže ‘novu armaturu’ dijaloga Srbije i Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost da su evropski predstavnici predložili “novu armaturu” za dijalog Beograda i Prištine u Briselu.

“Po njima, ona bi trebalo da dovede do skorog i konačnog rješavanja, kako oni kažu, problema sa kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja”, naveo je predsjednik Srbije 10. septembra.

On je rekao da su izaslanici zemalja EU istakli da za to imaju podršku Sjedinjenih Američkih Država.

“Suštinski taj sporazum bi značio, ne mogu da kažem priznanje Kosova, ali bi to bilo priznanje svega onoga sve što oni misle da je realnost”, saopštio je Vučić.

Dodao je da su evropski predstavnici prenijeli stav Zapada da, u uslovima kada postoji rat u Ukrajini, Evropi nisu potrebni novi sukobi i da je zato važno doći do što je moguće bržeg rješenja.

Naveo je da velike zapadne sile, plus Turska, smatraju da bi potencijalnim rješenjem pitanja Kosova kroz njegovu nezavisnost pružile odgovor predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu u vezi sa Krimom.

“Poslije toga bi rekli – ako Krim i Ukrajina postignu dogovor onda može, a bez toga ne može. Tako da smo mi postali kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog neprincipijelnog ponašanja iz prošlosti”, rekao je Vučić.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision