Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Novembra. 2023. Region
Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukazom je raspustio Narodnu skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar.

Vučić je potpisao ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, koji stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku.

– Na osnovu člana 109. stav 1. i 5. Ustava Srbije, shodno članu 21. stavu 1. Zakona o Predsjedniku Republike, na obrazloženi prijedlog Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2023. donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine – rekao je Vučić.

Potpisao je i odluku o raspisivanju izbora za poslanike Narodne skupštine. Izbori su raspisani za 17. decembar.

Vlada Srbije uputila je u ponedjeljak obrazložen prijedlog predsjedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

Kako je iz Vlade navedeno, održavanje novih parlamentarnih izbora u postojećim okolnostima obezbijedilo bi viši stepen demokratičnosti, smanjenje tenzija koje se stvaraju između suprotstavljenih opcija u društvu, odbacivanje isključivosti i govora mržnje i afirmisanje prava na slobodno iznošenje mišljenja i stavova o određenim političkim, ekonomskim i drugim pitanjima, uključujući i dalju afirmaciju evropskih vrijednosti.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision