Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Decembra. 2022. Region
Vučić: Priština se igra, a znaju da bi bili počišćeni kao metlom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Priština igra time što šalje ekipe kosovske policije koje prelaze iz južnog u sjeverni dio Mitrovice, a znaju da bi stigao otpor države Srbije i da bi bili počišćeni kao metlom.

Vučić je kazao da je specijalna kosovska policija (ROSU) postavila dva punkta kod Grabovca i kod Gazivoda i da povremeno zaustave po nekoga, “tek toliko da provociraju”.

“Ti ljudi ne razumiju da oni nemaju snagu na sjeveru, niko se nije uplašio Albanaca. Oni na sjeveru ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba”, kazao je Vučić gostujući na TV Prva.

On je dodao da se Albanci 20 dana nisu zaletjeli na barikade koje su postavili Srbi na sjeveru Kosova, jer znaju da bi naišli na “tvrd orah”, odnosno na žestok otpor naroda.

Komentarišući reakciju specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da bi moglo da potraje decenijama rješavanje pitanja Kosova ako ne bude riješeno do 2024. godine, Vučić je rekao da je on za kompromis i dogovor.

Naveo je da će u narednih godinu dana Priština pokušati da ruši njega lično, kao i sve rodoljube na Kosovu. Zaključio je da Srbi nikada nisu bili motivisaniji te je iznio podatak da je 98 posto Srba sa sjevera Kosova podržalo barikade.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision