Saturday, 1. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Septembra. 2022. Region
Vučić: Avionska karta iz Moskve za Beograd na crnom tržištu košta čak 9.000 eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući odluku o mobilizaciji predsjednika Rusije Vladimira Putina rekao je da zbog toga avionska karta na relaciji Moskva – Beograd na crnom tržištu dostigla cifru od 9.000 eura.

“Danas je karta Beograd – Moskva na crnom tržištu skočila na gotovo 9.000 eura zbog mobilizacije i mnogih drugih stvari”, rekao je Vučić iz New Yorka za TV Tanjug.

On smatra da je jasno da će Putin da se bori.

“Jasno je i da su ukrajinski vojnici bili daleko daleko brojčano nadmoćniji. Pet ili šest prema jedan. Gotovo nikakvu šansu ruski vojnici nisu imali, i zato pretpostavljam da je doneo odluku o djelimičnoj mobilizaciji”, kazao je predsjednik Srbije.

Dodao je da će takav potez otežati poziciju Zapada.

“Što se Srbije tiče svaki dan će biti sve teži i teži”; rekao je Vučić.

On je dodao i da je suština da danas Kosovo mnogi hoće da predstave kao sui generis slučaj, što ne postoji u međunarodnom pravu.

“Zato im se i žuri. Koliko sam vidio, ministar Lavrov je izašao sa drugom tezom, vezujući Minske i Briselske dogovore. On kaže da se ovo dešava u Ukrajini zbog nepoštovanja Minskih dogovora, pružajući time određenu podršku Srbiji zbog onoga što nije ispunjeno. Ali za nas se ne zna šta je gore. Sve najgore što je moglo da se dogodi za našu Srbiju na međunarodnom planu, dogodilo se”, kazao je Vučić.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision