Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Decembra. 2022. Region
VUČIĆ: A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što bih mogao stvarno da vam kažem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da neće putovati u Tiranu 6. decembra, na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana, rekavši da odluka premijera Kosova Albina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu Evropske unije.

Kurti je u četvrtak imenovao je čelnika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, prenosi Tanjug.

“Imenovanje Rašića je sramna, najblaža rječ koja može da se upotrebi. Taj čovjek [Rašić] je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi. To pokazuje da oni žele progon i protjerivanje Srba sa Kosova”, rekao je Vučić za TV Pink.

Pokazali su ‘bijedni, antisrpski odnos’

Kazao je da je “viđen antisrpski odnos EU-a”.

“Bjedni, antisrpski odnos koji su pokazali, jer ovo što je uradio teroristički ološ Albin Kurti, to nije… Ja sam smanjio ovo, sve što je trebalo da kažem, ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih, i u regionu, u Evropi… Taj teroristički ološ što je uradio danas trebalo je da dobije zasluženu osudu EU-a. Naravno, nije je dobio. I tako se ponašaju svaki put”, kazao je predsjednik Srbije.

Naveo je da su prekršene ne samo norme Briselskog sporazuma, već i međunarodnog javnog prava.

“Prekršene su sve demokratske principe i norme po kojima se bira neko ili se ponudi nekome ko je dobio veliki broj glasova, a ne neko ko je dobio jedan odsto glasova. I baš ih briga, jer je to u skladu sa interesima jedne evropske sile i interesima koje treba neko da sprovede, a protiv Srba”, istakao je Vučić.

Dodao je da su na Kosovu mislili da to tako može proći.

‘Izabrali su najgori srpski ološ…’

“Izabrali su najgori srpski ološ… Rašića, Radu Trajković. Jednostavno, ne postoje gori. Oni nemaju ničije poverenje, ali imaju poverenje terorističkog ološa Kurtija, zapadnih agentura, koji su ih tu postavili, misleći da će da unište Srbiju. Mislili su da će time da nas uplaše, da bude – sami ste na svijetu, ne možete ništa…”, kazao je Vučić.

Kao posljedica ove odluke niko iz Srbije neće biti u Tirani, na samitu EU – Zapadni Balkan 6. decembra.

“I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, prvi put, a vi dođite lijepo, uzimajte dnevnice, putujte avionima, svi vi iz Evrope, pričajte, lupetajte gluposti, svi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto, a ne možete da pronađete ništa za šta je Srbija kriva”, istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da sljedeći put trebaju voditi računa o načinu na koji se obraćaju Srbiji.

‘A vi iz Evrope, sram vas bilo’

“Onda kada se sledeći put lijepo obratite Srbiji, vodite računa da li se sprovodi to što je usvojeno u Briselu, vodite o računa o svojim izjavama, o tome da poštujete Srbiju i građane Srbije”, rekao je Vučić.

Poručio da je Srbija svoja na svome i da će sačuvati sebe.

“Ima drugih problema, problema u energetici, o čemu ću u subotu da govorim građanima Srbije. A što se ovoga tiče, ti, teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje si izabrao, jer Srbi, zajedno sa državom Srbijom, znaće da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što bih mogao stvarno da vam kažem. U subotu spremam detaljniji, temeljniji, odgovorniji, ozbiljniji odgovor”, zaključio je predsjednik Srbije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision