Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija da izbjegne provjeru imovinskih kartona

Članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) imenovali su predsjednike sudova u srijedu, dva dana prije roka po kom stupa na snagu odredba Zakona o VSTV-u kojom se nalaže provjera imovine nosilaca pravosudnih funkcija, jer još nije formiran Odjel za provedbu po izvještajima.

Prvog dana redovne sjednice, članovi Vijeća su u srijedu jednoglasno usvojili Akcioni plan za implementaciju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH, kojim se rješava pitanje imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija do stupanja na snagu odredbe kojom se nalaže dodatna provjera od još neformiranog Odjela za provedbu po izvještajima, javlja Detektor.

Odjel za pravna pitanja VSTV-a BiH je podsjetio da je pitanje formiranja Odjela i imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija već šest mjeseci na dnevnom redu Vijeća i da su usvajanjem pravilnika o izvještavanju uradili sve što su mogli, te da je sada na čekanju odgovor Ministarstva finansija, koje treba usvojiti budžet i raspodjelu sredstava za zaposlenje.

– Uradili smo sve što je Vijeće moglo da uradi, i to javnost treba da zna, sada je na strani međunarodnih partnera koji su obećali pomoć – kazao je član Vijeća Sanin Bogunić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision