Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2023. USK
Vodovod Pivnice riješit će sistemski problem vodosnabdijevanja na području općine Bužim

Izgradnja gradskoga vodovoda Pivnice u Bužimu, koja je uveliko u toku, kapitalni je infrastrukturni projekt ove općine čija je vrijednost oko 1.800.000 KM. Novoizgrađenom vodovodnom mrežom građani Bužima će napokon dobiti kvalitetnije snabdijevanje pitkom vodom, bez redukcija, posebno tokom ljetnih mjeseci.

Građani Bužima  prvi put, u posljednjih deset godina, ljetos nisu imali redukcije snabdijevanja pitkom vodom. Gradnjom bušotine u Musićima nadomjestili su nedostatak vode i riješili, kako kaže načelnik općine, ključni problem vodosnabdijevanja. Kako bi osigurali dodatne količine vode u gradskoj vodovodnoj mreži pristupilo se i izgradnji vodovoda Pivnice.

Rezervoar „Čardačište“ kojeg trenutno grade trebao bi biti završen za najkasnije mjesec dana, a izgradnja vodovodne mreže će potrajati budući da je znatno zahtjevnije kopanje i polaganje cjevovoda, te postavka brojnih instalacija.

Za ovaj projekt Općina Bužim je izdvojila sredstva iz svog budžeta, dok je ostatak osiguran s viših nivoa vlasti, kantonalnog, federalnog ali i iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Vodovodna trasa koja spaja dva rezervoara Konjodor i Brigovi bit će duga nešto više od šest kilometara. Izgradnjom rezervoara „Čardačište“ od 500 m3 i izgradnjom vodovodne mreže, odnosno gravitacionog distributivnog voda do naselja Brigovi trebao bi biti riješen problem vodosnadbijevanja čistom i pitkom vodom oko 20 000 građana općine Bužim.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision