Wednesday, 17. August 2022.
Unsko-sanski kanton 20° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Juna. 2014. USK, Vijesti
Voda će poteći kada počne utakmica BiH-Argentina – Hadžihafizbegović: Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu

U trenutku kada 15. juna sudija na Marakani označi početak utakmice između Argentine i Bosne i Hercegovine u mjestu Vrnograč kod Velike Kladuše poteći će voda sa hair česme u čast poginulim Krajišnicima, Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, navijačima reprezentacije BiH koji su poginuli vraćajući se sa utakmice u Kaunasu.

Inicijativu za gradnju hair česme pokrenuo je bh. glumac Emir Hadžihafizbegović koji je poznavao trojicu poginulih navijača.
Saglasnost za gradnju česme dobio je od porodica Hasiba, Vildana i Almira, a inicijativu je podržala i Općina Velika Kladuša. Hair česmu je projektovao arhitekta Bekir Lubić.
Odlučeno je da voda iz česme prvi put potekne u trenutku kada Zmajevi počnu svoju prvu, historijsku utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Utakmicu igraju 15. juna protiv Argentine u Sao Paulu na stadionu Marakana, tačno u ponoć po našem vremenu.
“Odustao sam od odlaska u Brazil kako bih otvorio hair česmu napravljenu za momke koji su poginuli vraćajući se sa utakmice u Kaunasu gdje je reprezentacija BiH igrala protiv Litvanije. To su momci koje sam ja znao i jako me je potreslo to što se dogodilo. Oni su bili ne samo oličenje ljubavi prema nogometnoj reprezentaciji BiH, nego i prema Bosni i Hercegovini”, kazao je Emir Hadžihafizbegović koji se priključio akciji prikupljanja pomoći za poplavljena područja u BiH koju organizuje BHRT.
On je pozvao sve građane da dođu u Vrnograč i u ponoć 15. juna budu tu kada sa hair česme prvi put potekne voda za trojicu poginulih bh. navijača.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision