Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
VMBiH: Sve spremno za sjednicu Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje BiH – EU

Savjet ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Poziciju Bosne i Hercegovine о procesu stabilizacije i pridruživanja za 5. sastanak Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje BiH – EU, koji će biti održan 19. jula u Bruxellesu.

Pozicija BiH, u koju su uvršteni komentari i sugestije izneseni u okviru Kolegija za evropske integracije koji je danas usvojio ovaj dokument, snažno naglašava strateško opredjeljenje Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Europskoj uniji, nakon dobivanja statusa kandidata.

Na sjednici je dana saglasnost na predloženi sastav delegacije BiH za 5. sastanak, koje će predvoditi predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. U delegaciji će, među ostalim, biti zamjenik predsjedavajuće i ministar obrane BiH Zukan Helez, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova, Direkcije za evropske integracije i Misije BiH pri Evropskoj uniji.  

Prethodno je Savjet ministara BiH usvojilo Informaciju Stalne delegacije Bosne i Hercegovine u okviru Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje Bosna i Hercegovina – EU u vezi s ovim sastankom.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision