Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Juna. 2023. Bosna i Hercegovina
VMBiH danas o stanju u oblasti migracija u BiH u prva tri mjeseca

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prva tri mjeseca 2023. godine – čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni i dopunama Odluke o uvrštavanju Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa BiH u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011. – 2014. godine.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o osnivanju Koordinacione komisije za praćenje provedbe Gender akcionog plana BiH i Prijedlog odluke o usvajanju Gender akcionog plana BiH za period 2023. – 2027. godine, s Operativnim planom institucija BiH za implementaciju Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine 2023. – 2027. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH za 2023. godinu, s navedenim programom.

Pred ministrima bi se trebao naći i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve institucija BiH za 2023. godine Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine za humanitarnu misiju otklanjanja posljedica zemljotresa u Republici Turskoj.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjeni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Izvještaj o provedenom postupku za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH također je jedna od predloženih tačaka dnevnog reda sutrašnje sjednice Vijeća ministara BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision