Friday, 22. October 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Decembra. 2014. Region, Vijesti
Više od hiljadu prosvetara na protestu u Beogradu

Više od hiljadu ljudi okupilo se danas na Trgu Nikole Pašića u Beogradu na protestu prosvetnih radnika protiv smanjenja plata u javnom sektoru. “Okupili smo se da kažemo Vladi da ne može sa nama da se igra kao što se do sada igrala”, rekao je predsednik Sindikata prosvetnih radnika Srbije Slobodan Brajković, obraćajući se okupljenima.

On je kazao da prosvetni radnici traže da im se u 2015. godini nadoknade odbici od plate, da se hitno potpišu Posebni kolektivni ugovori i da se uradi nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. ,Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević izjavio je da u Srbiji ukupno 300 škola učestvuje u obustavi rada i najavio da će 26. januara biti organizovan novi protestni skup u Beogradu. Istovremeno, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je delimična ili potpuna obustava nastave danas bila u samo 12 odsto škola, odnosno u 212 od 1.768 osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, u oko 90 odsto škola u Srbiji nastave je bilo, dok u više od polovine škola u Srbiji nema štrajka, niti skraćenja čaasova.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision