Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Juna. 2023. Bosna i Hercegovina
Viktor Orban stigao u posjetu BiH, u Sarajevu ga dočekala Borjana Krišto

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je u jutarnjim satima u Bosnu i Hercegovinu, a svečano je dočekan na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Orbana je na trgu ispred državnih institucija dočekala predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto. Tokom dana, Orban će obaviti sastanak sa Krišto, ali i sa ostalim članovima Vijeća ministara.

Nakon ovog susreta, Orban će se zadržati u Sarajevu gdje će se sastati sa kolegijem oba doma Parlamentarne skupštine BiH, premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, a planiran je susret i sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U poslijepodnevnim satima Orban će se zaputiti prema Banjoj Luci gdje će se sastati sa zvaničnicima entitetske vlade, ali i sa predsjednikom entiteta Miloradom Dodikom.

Mađarski premijer je još početkom 2022. godine trebao doći u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, ali je ta posjeta otkazana. U međuvremenu, Orban se sastajao sa Dodikom na imanju u Laktašima, ali i na trilateralnom susretu u Beogradu na kojem je učestvovao i Aleksandar Vučić.

Iako uoči Orbanove posjete nije najavljeno o čemu će mađarski premijer tačno razgovarati sa predstavnicima bh. vlasti, za očekivati je kako će se susreti odnositi prije svega na proširenje saradnje u pogledu energetike i ekonomskih pitanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision