Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Vijeće ministara ponovno se sastaje danas, na dnevnom redu 111 tačaka

Nakon što je prošle sedmice prekinuto održavanje 58. redovne sjednice Vijeća ministara, državni ministri danas se ponovno sastaju.

Na dnevnom redu je veliki broj tačaka, od kojih su najvažnije Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, Prijedlog o privremenoj suspenziji carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31.12. 2023. godine te nacrti sporazuma između Bosne i Hercegovine i Srbije, odnosno Hrvatske za izgrađnju međudržavnih gasnih interkonekcija.

Predviđeno je da, ukoliko ministri ovaj put odluče usvojiti dnevni red sjednice, bude razmatran i prijedlog izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Tačka 91. dnevnog reda predviđa informaciju o podnesku aplikantice u predmetu Zornić protiv BiH u vezi sa pojedinačnim mjerama u postupku izvršenja presuda Europskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.Podsjećamo, prošle sedmice prekinuto je održavanje sjednice Vijeća ministara jer su protiv dnevnog reda glasali ministri iz HDZ-a zbog, kako tvrdi ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, odbijanja da se na dnevni red stavi razmatranje budžeta državnih institucija za 2023. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision