Monday, 24. June 2024.
Unsko-sanski kanton 23° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Vijeće ministara danas o usklađivanju BiH sa pravnom stečevinom EU i Zakonu o VSTV-u

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH, koji je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora koji je također predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije, kao i Informacija o prijedlogu za pokretanje procedure pristupanja BiH programu Evropske unije “Pravosuđe 2021. – 2027. godine”.

Između ostalog, predviđeno je razmatranje Izvještaja predstavnika BiH imenovanih u Zajedničko koordinacijsko tijelo zaduženo za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u nadzoru državne granice za 2021. godinu.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Informaciji o podnesku aplikantice u predmetu Zornić protiv Bosne i Hercegovine, ap.br. 3681/06 u vezi s pojedinačnim mjerama u postupku izvršenja presuda Evropskog suda za ljudska prava iz grupe predmeta Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision