Srijeda, 10. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 27° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Vijeće ministara BiH o kupovini objekata za smještaj bh. institucija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će  razmatrati prijedloge odluka o kupovini objekata za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Mostaru, Sarajevu, Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu i Tuzli.

Na dnevnom redu je i razmatranje informacija o isteklim mandatima rukovodilaca institucija i članova upravnih odbora te prijedlozi odluka o imenovanjima rukovodećih osoba u nekoliko bh. institucija, među kojima je i Prijedlog odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije Srđana Rajčevića.

Budući da je otkazana prethodna sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj su trebala biti razmatrana imenovanja, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda ranije je najavio da će se na narednoj sjednici razmatrati ta pitanja.

– Nije problem samo imenovanje direktora RAK-a, jer mi na dnevnom redu imamo 20-ak novih imenovanja za čelne funkcije u ključnim institucijama BiH, a na neke od njih čeka se i pet godina – kazao je tada Bevanda.

Bevanda je tada izrazio zabrinutost zbog drugog po redu odgađanja ove sjednice i dodao da svi ministri trebaju doći na sjednicu te iznijeti mišljenja.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara je i nekoliko nacrta odluka o ratifikaciji međunarodnih ugovora te Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenima u institucijama BiH kao i Prijedlog odluke o visini regresa za godišnji odmor u institucijama BiH za 2015. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision