Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Decembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Vijeće ministara BiH o graničnim prijelazima, OSA-i, Koridoru Vc, prekograničnoj saradnji…  

Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici trebalo da razmatra Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Rača-Sremska Rača.

Predviđeno je razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Amandmana broj 2 na Ugovor o finansiranju – Koridor Vc, Počitelj – Bijača između BiH i Evropske investicijske banke.

Pred ministrima bi danas trebalo da se nađe i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH – Srbija za period 2021-2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za evropske integracije

Također bi trebao biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH – Crna Gora za period 2021 – 2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Crne Gore, koju predstavlja Ured za evropske integracije.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog odluke o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2023. godine, kao i Prijedlog odluke o visini jednokratne novčane nagrade za zaslužnog sportistu BiH i vrhunskog sportistu međunarodnog razreda za 2023. godinu.

Pod oznakom povjerljivo, ministri bi trebali razmatrati Program rada Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2024. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision