Saturday, 9. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Juna. 2023. Bosna i Hercegovina
Vijeće ministara BiH imenovalo Almira Badnjevića za novog direktora IDDEEA-e

Vijeće ministara BiH je na sjednici održanoj u ponedjeljak 26. juna imenovala Almira Badnjevića za novog direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Kako stoji u saopćenju Badnjeviće je imenovan kao najbolje rangirani kandidat nakon završene procedure javnog natječaja, a za njegovog zamjenika također najbolji kandidat Petar Bilčar, na mandatni period od pet godina.

Predhodno je zbog isticanja mandata dužnosti direktora IDDEEA-e razriješen Arif Nanić.

Almir Badnjević, doktor nauka u oblasti biomedicinskog inžinjeringa, široj bh. javnosti postao je poznat tokom afere “Respiratori” kada je njegov Verlab radio na verifikaciji respiratora koje je uvezla “Srebrena malina” posredstvom FUCZ-a i Vlade FBiH.

Badnjević, čiji je Verlab na kraju izdao verifikaciju za navedene respiratore, je tada rekao da je proizvođač jasno propisao gdje se i u kojim uslovima spomenuti respiratori mogu koristiti i da je verifikacija izdata samo za tu namjenu.

Almir Badnjević je univerzitetski profesor na Univerzitetu u Sarajevu, gostujući profesor Univerziteta Warwick (UK), te redovni član Internacionalne akademije nauka i umjetnosti u BiH, a od prošle godine i član Evropske akademije nauka i umjetnosti.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision