Wednesday, 27. September 2023.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Augusta. 2023. Bosna i Hercegovina
Vijeće ministara BiH danas pred sobom ima 43 tačke dnevnog reda

Pred ministrima Vijeća ministara BiH na današnjoj sjednici naći će se obiman dnevni red, a jedna od tačaka odnosi se na isticanje zastave Evropske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH.

Ministri bi danas trebali usvojiti i odluku prema kojoj se van snage stavlja Odluka o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Također, dnevnim redom sjednice previđeno je određivanje međunarodnih graničnih prijelaza za prijevoz oružja te formiranje Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i municiji međusobno i sa pravnom stečevinom Evropske unije.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog pravilnika o evidenciji naučnog i poslovnog iseljeništva i istaknutih pojedinaca u iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine, a tu je i Izvještaj o praćenju postupka javnih nabavki za 2022. godinu, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o prihvatu i integraciji bh. državljana koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji za 2022. godinu, a predviđeno je i davanje mišljenja na Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Tu je i informacija o preporukama NATO-a po dokumentu “Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi Bosne i Hercegovine 2022”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision