Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Savjet ministara danas o privremenom finansiranju

Vijeće ministara BiH danas će razmatrati Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH za period januar -mart 2015. godine. Ovu odluku potrebno je usvojiti kako ne bi došlo u pitanje finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza jer budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu još nije usvojen.

Nacrt budžeta Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo je Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja. Budžet za 2015. godinu bi trebao ostati na nivou od 950 miliona KM kao i prethodne četiri godine.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o pripremnim aktivnostima za predsjedavanje BiH Vijećem Evrope u periodu od maja do novembra 2015. godine kao i Informacije o zahtjevu za izmjene i dopunu Odluke o višegodišnjem projektu remonta četiri helikoptera. Osim toga, na dnevnom redu sjednice su i prijedlozi odluka o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata institucija kulture i sportskih manifestacija u BiH, te Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti “Međunarodne kulturne saradnje”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision