Subota, 6. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 6° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Septembra. 2014. USK, Vijesti
Velika Kladuša: O smjeni načelnika nakon izbora?

Nakon prekjučerašnjeg prekida, novi termin održavanja više puta prekidane 19. redovne sjednice Općinskog vijeća nije dogovoren niti na jučer održanoj sjednici Kolegija Vijeća.

Pred sami početak sjednice Kolegija načelnik Edin Behrić pismeno je obavijestio predsjedavajuću Općinskog vijeća Edinu Abdić, a potom na sjednici i članove Kolegija da on kao ovlašteni predlagač nakon prekjučerašnjeg povlačenja materijala sa dnevnoga reda 19. redovne sjednice povlači i materijale koji su se trebali naći na dnevnom redu 20. sjednice Vijeća.

Nakon toga, članovi Kolegija i predsjednici klubova stranaka raspravljali su o održavanju sjednice Vijeća čiji bi dnevni red trebao imati samo jednu tačku, inicijativu za smjenu načelnika Behrića, koju je podnio Klub nezavisnih vijećnika iz Laburističke stranke BiH, a koju je po zakonskoj obavezi Vijeće dužno uvrstiti na dnevni red naredne sjednice.

Nakon duže rasprave, većina članova Kolegija usaglasila je da se sjednice Vijeća sa samo sa jednom tačkom ne održavaju tokom predizborne kampanje, odnosno da će se termin održavanja 19. sjednice utvrditi nakon općih izbora u oktobru.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision