Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 5° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Decembra. 2014. USK, Vijesti
Velika Kladuša: Dječije obdanište u novom ruhu

U Velikoj Kladuši je u utorak, u prostorijama Javne ustanove Dječije obdanište, izvršena svečana promocija uspješno realiziranog projekta iz oblasti zaštite okoliša pod nazivom „Zamjena stare stolarije i ugradnja nove PVC stolarije“.

Ovim projektom, kojim se unaprjeđuju mjere energetske efikasnosti, aplicirala je Javna ustanova Dječije obdanište iz Velike Kladuše, a svrha projekta je zamjena dotrajale i stare stolarije na ovoj ustanovi u kojoj borave najmlađi Kladuščani i Kladuščanke.

Na ovaj način stvoreni su uslovi da djeca koja pohađaju vrtić imaju ugodniji boravak, uposleni bolje uslove rada, da se smanje troškovi poslovanja vrtića i na kraju doprinese unaprjeđenju stanja okoliša kroz smanjenu potrošnju energenata.

Kako bi pokazali svoju zahvalnost djeca Dječijeg obdaništa zajedno sa svojim tetama za pozvane predstavnike Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, opštine Velika Kladuša, izvođača radova, te drugih javnih preduzeća iz Velike Kladuše pripremili su predstavu kojom su pokazali šta sve znaju.

Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona projekat je podržalo kroz implementaciju sredstava iz ekoloških nakanada za 2014. godinu u iznosu od 10.000 KM.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision