Monday, 6. May 2024.
Unsko-sanski kanton 20° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Februara. 2024. Zanimljivosti
Uz ovaj sastojak riba će biti još ukusnija

Jedan od najjednostavnijih načina da pripremite ribu jeste da je uvaljate u brašno i ispržite, ali mi vam predlažemo da dodate i malo šećera.

Bez obzira da li pržite filete ribe na puteru ili u fritezi, to je jedan od najboljih načina da je napravite savršeno ukusnu.

Ali prije nego što krenete u prodavnicu da kupite ribu, imajte na umu da nije svaka za prženje.

Dok visoka temperatura može pomoći da neka riba bude sočna, ona isušuje prirodnu vlažnost drugih. Bakalar, som, pastrmka, škarpina su idealne za prženje, ali pored brašna i prezli, postoji još jedan sastojak koji će pomoći da pržena riba bude ukusnija.

Smatra se da prstohvat šećera može drastično da poboljša ukus pržene ribe, a pomoću nje ćete postići zlatnu i hrskavu koricu.

Nemojte da pretjerate sa šećerom, jer onda možete da uništite jelo, pa je dovoljno da dodate prstohvat šećera na 1 kg ribe. Tako ćete postići idealan balans slatkog i slanog.

Obavezno isprobajte ovaj trik i uživajte u novom ukusu pržene ribe, prenosi Krstarica.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision