Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Januara. 2023. USK
Usvojena Odluka o privremenom financiranju Unsko-sanskog kantona

Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) na drugoj vanrednoj sjednici jednoglasno je usvojila odluke o privremenom financiranju tog kantona i Kantonalne službe za zapošljavanje. Sjednica je ponovo sazvana na zahtjev trećine zastupnika, s obzirom da još uvijek nije izabrano skupštinsko rukovodstvo, niti postignut politički dogovor o formiranju vlasti.

-Najvažnije je da smo danas svi zajedno pokazali političku zrelost i da više ne dovodimo u pitanje funkcioniranje Kantona, odnosno da se na adekvatan način odnosimo prema interesima građana i budžetskih korisnika. Nastavljamo aktivnosti oko postizanja političkog dogovora za formiranje vlasti, a želimo i što prije nastaviti konstituirajuću sjednicu Skupštine kako bismo izabrali rukovodstvo – izjavio je premijer USK-a u tehničkom mandatu Mustafa Ružnić.

Mogućnost nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona najavljena je već za iduću sedmicu.

-Imajući na umu da Klub Bošnjaka nije završio proces delegiranja svojih predstavnika za rukovodstvo Skupštine, smatrao sam da nije uputno i dobro završiti izbor rukovodstva. Ja ću još jednom postupiti po Poslovniku i ponuditi Klubu Bošnjaka da izabere svoje predstavnike i odmah potom sazvati nastavak konstituirajuće sjednice. Nadam se da će svi uslovi za to postojati već u narednoj sedmici – kazao je dopredsjedavajući Skupštine USK-a iz prethodnog saziva i sadašnji zastupnik Stranke za BiH (SBiH) Nisvet Jusić.

Predsjednik Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Musić također insistira na što bržem imenovanju skupštinskog rukovodstva, Kolegija i radnih tijela, kako bi prema njegovim riječima, Skupština napokon mogla raditi s punim kapacitetom, te u skladu sa Poslovnikom i Ustavom.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision