Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 23° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Maja. 2023. USK
USK: U toku je podjela isušivača te deratizacija i dezinfekcija objekata

U Unsko-sanskom kantonu stabilziralo se stanje s poplavama koje su izazvale velike štete za stanovništvo. I dalje su službe civilnih zaštita na terenu, gdje je ovih dana u toku akcija podjela isušivača stanovništvu te sanacije, deratizacije i dezinfekcije objekata.

Kako je kazao Damir Rekanović, uposlenik Civilne zaštite Grada Bihaća, kazao je kako se preko ekipa Doma zdravlja i  Veterinarske stanice vrši dezinfekcija i deratizaciju objekata te da je građanstvu podijeljeon 200 paketa za dezinfekciju.

„Sad provodi aktivnost u formiranje komisije za procjenu šteta, nadamo se što prije izlasku komisije na teren“, dodao je on.

Bihaćko naselje Pokoj bilo je pogođeno poplavama, gdje je trenutno stanje zadovoljavajuće. U koordinaciji sa Civilnom zaštitom Grada Bihaća te drugim organizacijama, radi se na tome da se život u ovom naselju vrati u normalu.

“Što se tiče naše mjesne zajednie, stanje je zadovoljavajuće, život se vraća u normalu. Trenutno se popisuju štete. U toku je i dezinfekcija objekata u koje je ušla voda. Danas je treći dan kako popisujemo štetu – mještani mogu podnijeti zahtjev u prostorijama Mjesne zajednice”, kazao je Amir Korčić, predsjednik MZ Pokoj.

Veliki doprinos dao je i daje Crveni križ grada Bihaća, koji je uvijek na usluzi građanima.

“Mi smo, zajedno sa Civilnom zaštitom Grada Bihaća, snadbdijevali stanovništvo na ovom području, posebno Kulen-Vakuf i gradske mjesne zajednice, onim što smo u tom trenutku imali. Kad smo uputili apel donatorima, odazvao se veliki broj pojedinaca koji pomogli poplavljenima”, kazao je Selam Midžić, sekretar Crvenog križa Bihać.

Iako se voda povukla, ostavila je veliki trag, a to su štete koje su, prema prvim procjenama, višemilionske.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision