Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Augusta. 2014. USK, Vijest dana, Vijesti
USK: POLJOPRIVREDNICI ODGODILI BLOKADU GP IZAČIĆ – Dobili obećanja od Vlede FBiH

BIHAĆ – Savez lokalnih udruženja poljoprivrednih proizvođača Unsko-sanskog kantona (USK) koje je za 18. august najavili blokadu graničnog prijelaza Izačić zbog nezadovoljstva neisplaćivanjem poticaja iz federalnog budžeta, odlučili su da odgode protest do 16. septembra.

Prema riječima predsjednika Saveza, Husejina Selimovića, to je odlučeno nakon što su od Vlade FBIH dobili određena obećanja.

„Vlada se obavezala da će do 18. augusta isplatiti premije za zadnji kvartal 2013. godine u iznosu od oko 2,5 miliona maraka. Dogovoreno je da se od 18. augusta do 15. septembra isplate premije za dva kvartala u 2014. godini“, istakao je Selimović, te dodao kako su isplate već počele.

Poljoprivrednici u Unsko sanskom kantonu zakinuti su za 10 miliona maraka i radi se o sredstvima za poticaje iz budžeta Federacije BiH koja su namijenjena ovdašnjim poljoprivrednicima, a nisu isplaćena, kaže Selimović. Od ovih sredstava 7,5 miliona maraka dugovanja odnosi se na poticaje za proizvodnju mlijeka, a ostatak na druge vidove poljoprivredne proizvodnje.

Prema Selimovićevim riječima, položaj poljoprivrednika u USK je veoma težak s obzirom da su prinosi žitarica značajno manji nego što je planirano, a slična situacija je i sa ostalim poljoprivrednim kulturama.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision