Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Ursula von der Leyen stigla u Sarajevo, sastala se s članovima Predsjedništva BiH

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen nastavila je diplomatsku turneju na Zapadnom Balkanu te je u sklopu toga stigla i u posjetu Bosni i Hercegovini gdje se u Sarajevu sastala s članovima Predsjedništva BiH.

Kako je planirano, Ursula von der Leyen će se danas sastati i sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krištom te je planirano da predstavi Plan rasta za Zapadni Balkan.

Također, na sastancima će se razgovarati i o mogućem datumu za početak pregovora Bosne i Hercegovine o pristupanju Evropskoj uniji. Osim toga, Von der Leyen će tokom posjete prisustvovati i ceremoniji dodjele ključeva za nove stanove za 27 raseljenih porodica u Vogošći.

Evropska komisija je u maju 2019. pred BiH postavila 14 prioriteta koje mora prije toga ispuniti, a objava izvještaja o ispunjavanja obaveza najavljena je za 8. novembar.

Aktuelna vlast je u proteklih godinu dana usvojila pet zakona koju su dio mišljenja Evropske komisije no postoje kritike da neki od njih nisu usklađeni s evropskim standardima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision