Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Decembra. 2022. USK
Upriličena promocija diplomanata i magistranata Islamskog pedagoškog te Biotehničkog fakulteta

Na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću je održana XX promocija diplomanata i VIII promocija magistranata ove visokoškolske ustanove. Svoje diplome primila su 34 diplomanata i jedan magistrant na odsjecima Islamske vjeronauke i Socijalne pedagogije i duhovna skrb. Najboljim studentima dodijeljene su zlatne, srebrene i brončane plakete.

Nabolji prosjek ocjena i Zlatnu plaketu Islamskog pedagoškog fakulteta, sa ostvarenim prosjekom ocjena  9,53 ostvarila je Amela Balić. Dobitnica Srebrene plakete, na odsjeku za Socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb, sa ostvarenim prosjekom ocjena 9,36 je Nudžejna Vojić. Bronzana plaketa dodjeljena je studentici Enesi Velagić koja je tokom četverogodišnjeg studija ostvarila prosjek 8,96. Za najboljeg magistranta na odjeku za Islamsku vjeronauku proglašen je Amir Đulić koji trenutno zivi i radi u Austriji.

Još jedna generacija studenata Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću uspješno je prvi i drugi ciklus studija privela kraju. U Muzeju AVNOJ-a promovisana su 32 diplomanta i osam magistranata. Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, profesori i akademsko osoblje, studenti te njihove porodice…

Najboljom studenticom prvog ciklusa studija s prosjekom 9,97 ostvarila je Indira Fazlić s Prehrambenog odsjeka smjer Prehrambena tehnologija. Najbolji magistrant u generaciji je Admir Seferović, sa Šumarskog odsjeka. Tokom trajanja magisterija ostvario prosjek 9,20,..

Iza ove visokoškolske ustanove je turbulentna godina, ali su uspjeli savladati sve poteškoće i izazove stava je Husein Vilić, dekan Biotehničkog fakulteta.

U amfiteatru Tehničkog fakulteta su promovisani diplomanti l. I ll. ciklusa studija ovog fakulteta. Sa zajedničkim i posebnim povodom 56 diplomanata dodiplomskog i 5 postdiplomskog dobili su svoje diplome i time uspješno okončali studiranje na Tehničkom fakultetu. Zadovoljni su studenti ali i profesori sa još jednom generacijom kojoj sada slijedi pronalazak adekvatnog zaposlenja. Većina se već sada ne mora brinuti jer značajan broj njih je već pronašao fakultet u domaćim privatnim i javnim poduzećima i ustanovama….

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision