Utorak, 2. Juna 2020.
Unsko-sanski kanton 23° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2020. Bosna i Hercegovina
Upravni odbor PIC-a danas i sutra o situaciji u BiH

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC) sastat će se putem video-linka danas i sutra kako bi razmatrali provedbu Općeg okvirnog sporazuma za mir i sveukupnu situaciju u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz OHR-a.

Posljednji sastanak ambasadora desio se u aprilu kada je fokus bio isključivo na pandemiji koronavirusa i njenom utjecaju na državu u kontekstu organizacije nivoa koja je morala biti u fokusu te ekonomskih posljedica koje su uslijedile.

U februaru je održan prvi ovogodišnji sastanak zemalja PIC-a gdje je doneseno nekoliko zaključaka među kojima je i ona da “međuentitetska linija razgraničenja” ni na koji način ne predstavlja državnu granicu niti podrazumijeva državnost Republike Srpske, entiteta stvorenog Daytonskim mirovnim sporazumom u okviru države BiH.

Generalno, PIC je tada pozvao na sve političke čimbenike da se okrenu napretku BiH na provedbi ključnih reformi u oblasti demokracije i funkcionalnosti države.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision