Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Februara. 2023. USK
Upitno ko će činiti vlast u Unsko-sanskom kantonu

Iako su prošla gotovo četiri mjeseca od Opštih izbora, još uvijek nije poznato ko će činiti vlast u Unsko-sanskom kantonu. Pregovori se intenzivno vode, a oni koji su prije izbora bili jedni protiv drugih, sada, pričaju o koaliciji.

Vlada Unsko-sanskog kantona najčešće je mijenjana u cijeloj državi. Čak 19 puta. Pregovori o novoj vode se iz dana u dan. Nakon raskola unutar ‘Osmorke’ nagađalo se kako SDP želi praviti vlast u kojoj neće mjesta biti za NES, stranku koja upravo u Krajini ostvaruje najbolje rezultate.

Ipak, kada je u pitanju Osmorka, problemi sa državnog nisu se prenijeli na kantonalni nivo. Pokazalo se to nakon jučerašnjeg  sastanka u Sarajevu.

Ukoliko bi mali počeli da ucjenjuju velike, veliki se mogu dogovoriti za 48 sati, poruka je iz NES-a i SDA koji zajedno imaju po osam mandata – dovoljno za većinu. Do jučer jedni za druge raspoloženi nisu bili.

Dok politička previranja traju, mladi sve manje vide perspektivu za život u Unsko-sanskom kantonu koji je jedan od vodećih po neslavnoj statistici odlaska stanovništva. Samo je Bihać od 2015. do danas napustilo više od 6.000 ljudi.

A dok se političari bore za svoje funkcije, nas je sve manje, dodaje Čelebić. U prilog tome ide i podatak da je samo u prvom polugodištu ove školske godine đačke klupe u Unsko-sanskom kantonu napustilo 209 osnovaca.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision