Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 15° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Juna. 2023. USK
Univerzitet u Bihaću intenzivno radi na pripremi nove akademske godine

Univerzitet u Bihaću intenzivno radi na pripremi nove akademske godine. Vlada USK-a je odobrila upisne kvote, a prijem dokumenata za upis studenata na neki od fakulteta Univerziteta u Bihaću  je počeo prije nekoliko dana. Za prvi ciklus studija  konkurs je otvoren za ukupno 402 studenta. Očekuje se da će se i  ove godine zbog potreba tržišta, najveći interes vladati za Tehnički fakultet koji ima i najveću upisnu kvotu… Tehnički fakultet u Bihaću  jedna je od atraktivnih visokoškolskih ustanova Univerziteta u Bihaću, gdje se svake godine upiše najviše brucoša. I ove godine svršeni srednjoškolci mogu birati jedan od pet odsjeka –  Mašinski, Elektrotehnički, Odsjek za tekstil i  Građevinski odsjek. Tu je i Odsjek za šumarstvo i drvnu industriju, novi interdisciplinarni studij koji se realizira zajedno sa Biotehničkim fakultetom.

Na Biotehničkom fakultetu u novoj akademskoj godini zastupljeni su standardni odsjeci: Poljoprivreda, Prehrambena tehnologija, Nutricionizam, Zaštita okoliša i Šumarstvo koje je zajednički studijski program sa Tehničkim fakultetom. Pored toga tu je Hemija i Biologija  koji se realizira zajedno sa Pedagoškim fakultetom koji je nosilac aktivnosti i Biotehnički informacioni inžinjering.

Prvi upisni, odnosno prijemni  rok traje do sredine jula, a nakon nekoliko dana kreće i drugi  i trajati će do početka septembra kako bi se popunila upražnjena mjesta  na odsjecima koja su  u prvom prijemnom roku  ostala nepopunjena. Budući studenti će se moći prijaviti i putem pošte.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision