Srijeda, 23. Decembra 2020.
Unsko-sanski kanton 4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Decembra. 2020. Bosna i Hercegovina
UN u BiH zabrinute zbog situacije u prihvatnom migrantskom kampu Lipa

Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini izrazile su zabrinutost zbog izostanka prihvatljivih rješenja za zimsko opremanje šatorskog privremenog prihvatnog centra Lipa u Unsko-sanskom kantonu.

Zatvaranje ovog kampa, koje je neophodno iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga, negativno utječe na oko 1.200 osoba u pokretu.

“Sa još, najmanje, dodatnih 1.500 migranata, tražitelja azila i izbjeglica, uključujući žene i djecu, koji su već ostavljeni sami u skvotovima i šumskim kampovima, uglavnom u Unsko-sanskom kantonu, nedostatak hitnih rješenja dovodi ukupni procijenjeni broj ljudi kojima je humanitarna pomoć prijeko potrebna na 3.000”, naglašeno je u izjavi UN-a u BiH.

Ujedinjene nacije u BiH izražavaju uvjerenje da se ovakve situacije mogu izbjeći jer kapaciteti i finansijska sredstva za rješenja postoje.

“Ono što je hitno potrebno su jasna i dogovorena rješenja kako bi se osiguralo bolje upravljanje situacijom sa izbjeglicama, migrantima i tražiteljima azila u BiH. Ujedinjene nacije ostaju predane podržavanju svih napora vlasti i lokalnih zajednica u ovom pogledu”, saopćeno je iz UN u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision