Ponedjeljak, 27. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Jula. 2020. Bosna i Hercegovina
Ulazak BiH u NATO donosi prosperitet

Veoma je važno shvatiti da su reforme neophodne, da su promjene neophodne, te da  moramo prihvatati reforme kako bismo izgradili napredno društvo koje će biti spremno pravovremeno reagovati na svjetske izazove, izjavio je načelnik Združenog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović.

Stoga, smatra on, Program reformi BiH je važan sa više aspekata. Prije svega, sadržaj Programa reformi je namijenjen cjelokupnom bh. društvu, a njegova implementacija omogućava prilagođavanje različitih segmenata društva razvijenim društvima, odnosno otvara mogućnost stvaranja jednog pros-peritetnijeg društva.

– Ovaj Program reformi trasira put BiH ka najmoćnijoj svjetskoj vojno-političkoj organizaciji. Veoma je bitno razviti svijest kod svih građana da bi ulazak BiH u NATO donio, prije svega, ekonomski, a onda socijalni i sigurnosni prosperitet. Time bi se značajno ojačala međunarodna pozicija BiH, te se stvorile pretpostavke za usklađivanje različitih propisa sa EU i olakšalo ostvarenje drugog imperativa za BiH – pristupanje Evropskoj uniji – kazao je Mašović.

S obzirom na to da su Oružane snage BiH dio sveukupnog bosannskohercegovačkog društva, onda je jasno da je Program reformi BiH izuzetno važan i za odbrambeni sistem.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision